Uczniowie z klasy IIIA w środę – 28 lutego – sami robili kanapki. Wcześniej rozmawialiśmy o zasadach zdrowego odżywiania: jak komponować posiłki, jak łączyć smaki, jakie produkty należy jeść, żeby być zdrowym, dlaczego musimy się zdrowo odżywiać i jeść pierwsze i drugie śniadanie? Dzieci uczą się tego, czym jest kultura spożywania posiłków i higiena ich przygotowywania, rozwijają kreatywność i wyobraźnię.
Trzecioklasiści przynieśli do szkoły potrzebne produkty. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonały doskonale. Kanapki nie tylko były smaczne i zdrowe, ale także pięknie ozdobione i pełne witamin. Najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie. Ta maksyma sprawdziła się tu doskonale, gdyż największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem.
Autor notatki: A. Towarek